Diensten

>Executive Search & Selection
>Permanent Recruitment
>Replacement Services
>Contract Services
>Opleidingen
Permanent Recruitment

Werving & Selectie uitbesteden aan Blue ONE heeft als toegevoegde waarde dat u over de expertise van onze consultants kunt beschikken. Zij hebben uitgebreide kennis van de markt, veel ervaring met het voeren van gestructureerde interviews en toegang tot uiteenlopende wervingskanalen. Het resultaat is dat de meest geschikte kandidaat, grondig beoordeeld en getest, aan u wordt voorgesteld.

Blue ONE is van mening dat iedere zoekopdracht uniek is en dat een individuele aanpak nodig is om de ďperfecteĒ kandidaten te leveren. Daarom wordt bij iedere opdracht een of meer van de volgende wervingsmethoden ingezet:
Database werving

Database werving wordt gebruikt om snel potentiŽle kandidaten te vinden en als er een basis nodig is om te netwerken. Dit laatste wil zeggen dat als de kandidaat die onze consultant benadert zelf niet geschikt of beschikbaar is, hij of zij vaak andere kandidaten kent die dit wel zijn.

De Europese database van Blue ONE bestaat uit 65.000, en de Nederlandse uit 5000 potentiŽle kandidaten met vaak unieke specialismen. Dit is een krachtig hulpmiddel bij het vinden van een geschikte kandidaat. Door het internationale karakter van Blue ONE kunnen ook buiten Nederland snel geschikte kandidaten gevonden worden.
Direct Search

Direct Search wordt gebruikt als de database geen geschikte kandidaten oplevert, adverteren onvoldoende reacties oplevert of als gekozen is niet te adverteren. Bij deze methode wordt het internationale netwerk van Blue ONE gebruikt om potentiŽle kandidaten te zoeken. Deze worden vervolgens direct telefonisch benaderd en als zij interesse hebben in de vacante functie, gekwalificeerd.

Adverteren

Er wordt meestal gekozen voor adverteren als potentiŽle kandidaten niet individueel te benaderen zijn. Ook wordt deze manier van werven vaak ingezet als de opdrachtgever een grotere naamsbekendheid binnen een bepaalde doelgroep wil bereiken. Als er meerdere vacatures met hetzelfde profiel zijn, die binnen korte tijd ingevuld dienen te worden, is het werven door middel van een advertentie ook een goede optie.
Selectie

De kandidaten die het meest geschikt lijken, worden uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek met een van onze consultants. Tijdens dit gesprek worden de cliŽnt en de aangeboden functie nader toegelicht en wordt de kandidaat beoordeeld op geschiktheid. Indien hij/zij geschikt wordt bevonden, wordt de kandidaat voorgesteld bij de cliŽnt. Samen met de cliŽnt worden daarna afspraken gemaakt over de vervolgprocedure.
Tariefstelling

Het tarief voor deze dienst bedraagt een vast percentage van het inkomen van geplaatste kandidaten, exclusief de kosten die worden gemaakt voor het adverteren in gedrukte media. Van dergelijke kosten is alleen sprake indien de cliŽnt hiervoor toestemming geeft. Hier is derhalve sprake van een zogenaamde ďCure and PayĒ clausule.

Voor meer informatie:

Blue ONE Arena
Hoogoorddreef 9
1101 BA Amsterdam

The Netherlands
T: ++31(0)20 312 06 51
F: ++31(0)20 312 04 44
E: info@blueone.nl